Nathan Chen vann stortävlingen ”Skate America”. Foto: TT

Kvadrupelshow av amerikansk stjärna i Las Vegas

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske stjärnan Nathan Chen gjorde fem kvadruplar över två program när han vann ”Skate America” i Las Vegas. Det var hans första tävling på nio månader.

Trots kvadrupel-festen gjorde han en del mindre misstag i friåkningen där ett Salchow-hopp fick ändras och en trippel-axel missades.

– Jag gjorde en del misstag, som jag inte borde ha gjort. Men det är vad det är och jag går vidare från det här, säger den dubble världsmästaren Chen som bara har vinster sedan femteplatsen i OS Pyeongchang 2018, enligt AP.

Chen hade skaffat sig en stor ledning efter kortprogrammet i fredags och vann på totalpoängen 299,15 att jämföra med tvåan Vincent Zhous 275,10.

Bell vann damklassen trots ett fall

Chen har tagit paus från universitetsstudierna på Yale för att koncentrera sig inför OS i Peking 2022. Hans fjärde titel i Skate America är tangerat rekord med Michelle Kwan, Todd Eldredge och isdansarna Meryl Davis och Charlie White.

Maria Bell vann damklassen trots ett fall i en trippel-lutz, vilket bara gav fjärde bästa poäng i friåkningen. Bells fina kortprogram lade grunden till segern på poängen 212,73.

– Jag kommer att lämna tävlingen en aning besviken men samtidigt känner jag stolthet, säger Bell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.