Alysa Liu avslutar karriären som konståkare. Foto: Jon Locher/AP/TT

Två veckor efter VM-bronset – nu lägger 16(!)-åriga Alysa Liu av

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan tog Alysa Liu VM-brons i konståkning.

Nu lägger amerikanskan av – blott 16 år gammal.

”Jag har uppnått alla mina mål”, skriver hon på Instagram.

För tre år sedan blev Alysa Liu, som 13-åring, tidernas yngsta amerikanska mästare i konståkning.

I vintras blev hon sjua i Peking-OS, och för blott två veckor sedan tog hon sin första internationella mästerskapsmedalj på seniornivå, då hon tog brons vid VM i Montpellier.

Började som femåring

Men nu är karriären över. Hon meddelar i ett inlägg på Instagram att hon nu slutar.

”Jag började åka när jag var fem år, så det har varit ungefär elva år påisen och det har varit elva galna år. Jag har fått så många kompisar, och så många goda minnen som jag kommer att bära med mig för resten av livet. Jag trodde ärligt talat aldrig att jag skulle åstadkomma så mycket som jag har gjort”, skriver hon, och förklarar sedan varför hon nu väljer att sluta:

”Jag känner mig så nöjd med hur min konståkningskarriär har gått. Nu när jag äntligen har nått mina mål inom konståkningen ska jag gå vidare med mitt liv. Jag kommer förmodligen bara tillbringa all min fritid med min familj och vänner, och jag ska också plugga”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.