Foto: Bildbyrån

Flygkaos för OS-hjältarna – tvingas vända i luften

Uppdaterad
Publicerad

Snöovädret ställde till det för längdlandslaget på vägen hem från Peking.

På grund av vädret fick deras plan fått vända tillbaka till Oslo – i stället för att landa på Arlanda.

Sent under måndagen landade de slutligen.

De svenska curlinglagen, lag Edin och lag Hasselborg, har redan landat och hyllats på Arlanda efter deras guld respektive brons.

Tanken var att även det svenska längdlandslaget skulle landa på Arlanda vid 18-tiden på måndagskvällen. Men vädret ställde till det och planet fick vända tillbaka till Oslo där man tidigare hade mellanlandat.

OS i Peking 2022

– Det är beroende på vädret. Vi har haft ytterligare plan som har behövt återvända till utgångspunkten då det bara är en landningsbana som är öppen där man får snöröja i omgångar, säger Freja Annamatz, presschef på SAS, till Aftonbladet.

”Vi har vänt”

Planet innehöll stora delar av längdlandslaget samt personal från Sveriges olympiska kommitté.

– Vi har vänt tillbaka. Vi är vana vid lite snö vid det här laget och humöret i den svenska truppen är gott. Vi ska tanka och så tror jag att vi kanske kan åka tillbaka till Stockholm i kväll igen, sa SOK:s presschef Lars Markusson tilll SVT Sport.

Sent under måndagskvällen, vid 22.20-tiden, landade slutligen OS-hjältarna, enligt Expressen.

Ebba Andersson är lättad.

– Man pendlade lite mellan hopp och förtvivlan, säger hon till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet