Jelana Välbe går till attack mot norska beslutet. Foto: Bildbyrån

Ryska attacken mot Norge: ”De är inte vana att förlora”

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Kläbo kan förlora segern i sprintcupen efter att det norska landslaget ställt in VC-avslutningen i Kanada och USA.

Något som får den ryska längdchefen Jelena Välbe att gå till attack.

– Jag tror inte de är vana att förlora, säger hon till Sport24 enligt NRK.

I går meddelade det norska skidförbundet att de stoppar sina aktiva från att delta i världscupavslutningen i Nordamerika på grund av coronaviruset.

Det innebär att Johannes Kläbo kan förlora segern i sprintcupen.

Corona och idrott

”De är inte vana att förlora”

Ryssen Aleksandr Bolsjunov kan nämligen fortfarande gå om den norske suveränen. Men istället för att jubla tror Rysslands längdchef Jelena Välbe att Norge är rädda.

– Det faktum att Norge vägrar att resa till USA är deras problem. Jag förstår inte vad de är rädda för. Jag tror att de inte är vana att förlora och här har de en god anledning – coronaviruset, säger hon till Sport24 enligt NRK.

Hon tycker att det internationella skidförbundet, och inte nationer, ska bestämma om länder ska stå över världscuptävlingar eller inte.

KLIPP: Se när Frida Karlsson knäcker Johaug i Holmenkollen (7 mars, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet