Foto: TT

Bea Malecki inför UFC-debuten: ”Jag är alltid underhållande”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag blir Bea Malecki, 27, den tredje svenska kvinnan att tävla i UFC.

Och hon är redo att bjuda hemmafansen på show.

– Jag gör aldrig några tråkiga grejer utan publiken blir alltid underhållen, säger hon till SVT Sport.

I september 2016 skrev Lina Länsberg historia som den första svenska kvinnan att tävla i UFC. I höstas följde Pannie Kianzad efter.

Nu går en av Länsbergs före detta träningskamrater från landslaget i thaiboxning i hennes fotspår.

Den tio år yngre Bea Malecki möter brasilianskan Duda Santana på UFC-galan i Globen på lördag. Matchen utspelas i bantamvikt (61,2 kilo).

– Det blir en helt annan energi att tävla på hemmaplan, en helt annan upplevelse. Jag behöver nog inte vara orolig för stöttningen från fansen, säger hon.

Som thaiboxare vann Malecki guld på SM, EM och VM innan hon bytte sport till MMA. Efter två raka segrar som proffs får hon nu chansen i den största organisationen i världen.

Meriterade Lina Länsberg, också före detta världsmästare i thaiboxning, har gjort samma resa.

– Lina har alltid inspirerat mig och jag ser upp till henne. Det är en väldigt duktig fajter.

Hur skulle du beskriva dig själv som fajter?

– Mina matcher är alltid underhållande att kolla på. Det händer saker hela tiden och jag gör aldrig några tråkiga grejer. Det är bara att komma och kolla på lördag, man blir alltid underhållen, säger Malecki.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.