Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
UFC-stjärnan Kamaru Usman: ”Jag hade älskat att möta Khamzat Chimaev” Foto: TT/Bildbyrån

UFC-stjärnan Kamaru Usman: ”Jag hade älskat att möta Khamzat Chimaev”

Uppdaterad
Publicerad

Kamaru Usman är en av världens största MMA-stjärnor.

Och han kommer gärna till Sverige för att möta Khamzat Chimaev.

– Jag hade älskat att möta honom på en stor arena i Sverige, säger Usman till SVT Sport.

I somras stod ”The Nigerian Nightmare” på topp med 15 raka segrar i UFC och tio år utan en enda förlust. Han hade försvarat sitt mästarbälte i weltervikt (77,1 kilo) fem gånger och var bara en minut i från att vinna titelmatchen mot Leon Edwards.

Då stod britten för en spektakulär spark som knockade Usman med bara 56 sekunder kvar av matchen. MMA-världen var i chock.

Under lördagen möts de båda stjärnorna igen på Edwards hemmaplan i London, och nu hoppas Usman ta revansch där för att i framtiden möta Khamzat Chimaev.

Jämför med Tele2 Arena

Den svenske stjärnan har tidigare utmanat nigerianen, men missade viktgränsen rejält inför sin förra match och nu finns det frågetecken kring om han verkligen kan tävla i weltervikt framöver.

– Från vad jag har hört blir det tufft för honom att gå ner till den viktklassen, men om han klarar det hade jag älskat att möta Chimaev, säger Usman till SVT Sport.

Han drömmer om en gala likt den på Tele2 Arena 2015 som lockade 30 000 åskådare.

– Jag har uppnått allt man kan inom den här sporten och varit affischnamn för de största galorna, men det som jag saknar är en riktigt stor ”arenashow”. Det har varit en sådan gala i Sverige tidigare när min kompis och förre lagkamrat Anthony Johnson, vila i frid, mötte Alexander Gustafsson. Jag hade älskat att komma dit och bjuda fansen i Sverige på show mot Khamzat. Det vore fantastiskt, säger Usman.

Usman: ”Jag är ett fan”

Är du ett fan av Chimaev eller hur ser du på honom?

– Jag är ett fan av sporten och när han går ut och visar upp nya, bra tekniker så är jag ett fan. Jag kan inte hjälpa det. Vissa förstår inte vad man menar när man säger så, men till och med Colby Covington som jag mött ett par gånger kan jag vara ett fan av. Eller vissa saker som Jorge Masvidal eller Gilbert Burns gör. Så ja, jag är ett fan.

Kamaru Usman har 20-2 i matchfacit medan Chimaev är obesegrad med 12-0.

SE OCKSÅ: Tre frågor om Chimaevs koppling till Kadyrov

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.