Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kamaru Usman inför stormatchen i UFC: ”Måste påminna honom” Foto: SVT/TT

Kamaru Usman inför mötet med Leon Edwards på UFC 286: ”Måste påminna honom”

Uppdaterad
Publicerad

Han rankades som etta i världen innan den brutala knocken som MMA-världen aldrig glömmer.

Nu vill Kamaru Usman återta UFC-tronen i returmötet med britten Leon Edwards.

– Jag måste påminna honom om vem jag är, säger Usman till SVT Sport.

Det gick chockvågor genom MMA-världen när Edwards, som var på väg att förlora på poäng, knockade UFC-mästaren och giganten Kamaru Usman med bara 56 sekunder kvar av deras titelmatch i somras.

Usman hade aldrig förlorat i UFC och karriärens dittills enda nederlag, från 2013, kom i hans andra proffsmatch.

Under lördagen möts rivalerna igen, för tredje gången, och gör upp om mästarbältet i weltervikt (77,1 kilo).

– Mentalt är jag okej och jag har gått igenom tuffa förberedelser för att vinna den här matchen, säger han.

Så påverkades Usman av förlusten

Hur påverkades du av förlusten?

– Det var ett skönt litet uppehåll från livet som mästare, men nu är jag redo att visa världen igen att jag är den bäste, säger Usman och utvecklar:

– Som mästare dras man i från alla håll och har så mycket ansvar att det till slut inte känns som att man styr över sin egen tid längre. Sedan hamnade jag på en plats där allt det där ”oljudet” försvann, och det var betydligt färre telefonsamtal och sms som kom in. Man kan säga att jag har blivit medveten om allt oväsen runt omkring.

”Han är bara näst bäst”

Har du haft några ledord det här träningslägret?

– Inte direkt, men man kan summera det som att jag måste gå ut och påminna honom om vem han är. Han kanske bara är näst bäst eller tredje bäst i viktklassen. Jag vet vem jag är, och nu ska jag påminna honom.

Usman, som besegrade Edwards i deras första möte 2015, försöker också passa på att njuta av att vara en del av en spännande trilogi.

– Jag minns när jag var ny i den här sporten och såg trilogin mellan Frankie Edgar och Gray Maynard och tänkte ”holy shit, det hade verkligen varit coolt att vara en del av en trilogi”. Det jag inte tänkte på då är att jag måste förlora för att det ska bli av, haha. Men jag tror starkt på att oavsett hur legendarisk man är så är det okej att snubbla ibland. Med den här matchen vill jag resa mig och inspirera världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.