Länsberg: ”Vore min största seger i karriären”

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanskan Tonya Evinger, 37, är en pionjär inom kvinnlig MMA.

Nu ska den svenska veteranen Lina Länsberg, 37, försöka besegra en av branschens tuffaste fajters.

– Jag gillar när det blir ordentligt krig så det här passar mig bra, säger Länsberg till SVT Sport.

Evinger debuterade redan 2006, har gått hela 27 proffsmatcher och är känd för att vara gjord av hårt virke och vara svår att knocka.

Länsberg säger att en seger över amerikanskan vore den största i hennes karriär.

– Det skulle det definitivt vara. Det finns inga lätta motståndare på den här nivån, men det är helt klart skillnad på att spöa någon som Tonya Evinger jämfört med någon nyare i sporten, säger hon och fortsätter:

– Tonya är jättetuff och har varit med hur länge som helst. Det är ett namn som man känner igen sedan länge tillbaka, precis som med Cris Cyborg. Jag ser fram emot den här matchen, säger Länsberg.

Svenskan är nummer 13 på världsrankingen i bantamvikt (61,2 kilo) och ligger en placering bakom tolvan Evinger.

Värmlänningen är själv en pionjär inom MMA som den första svenska kvinnan i UFC. På lördag får hon också sällskap av Bea Malecki som blir den tredje i ordningen (Pannie Kianzad gick en match i höstas).

– Svensk MMA mår bra, helt klart. Vi är ett jättelitet land men har ändå jättemånga proffs och flera som är topprankade. Det kommer många nya proffs och många nya tjejer, landslaget blomstrar. Det är underbart, säger Länsberg.

Som också passar på att skicka en lyckönskan inför Maleckis debut:

– Jag tror att hon kommer att spöa skiten ur den här brasilianskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.