Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Connor McGregor blev påkörd under cykeltur Foto: Privat/Instagram

MMA-stjärnan Conor McGregor påkörd av bil under cykeltur: ”Jag kunde ha varit död”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Conor McGregor är på väg tillbaka efter ett svårt benbrott.

Nu har han blivit påkörd bakifrån av en bil under en cykeltur.

– Jag kunde ha varit död, säger irländaren.

På sociala medier har McGregor lagt ut klipp som är filmade i samband med olyckan.

På bilderna syns bland annat en trasig cykel och en bilist som kollar till McGregor och flera gånger ber om ursäkt. En andfådd och skakad McGregor visar också upp skrapsår på kroppen och trasiga kläder.

– Jag kunde ha varit död. Herregud. Cykeln är förstörd. Men jag är fortfarande här, tack gode Gud, det är allt som spelar någon roll, säger han i klippen.

Irländaren uppmanar också bilföraren att ta det lugnt och inte oroa sig över incidenten. I ett av klippen syns MMA-stjärnan få skjuts hem av personen i fråga.

”Det räddade mitt liv”

”Föraren kunde inte se mig på grund av solen och körde på mig bakifrån i full hastighet, men tiden var inte kommen för mig, tack gode Gud. Jag är också tacksam för min brottnings- och judoträning som hjälpte mig att veta hur jag skulle landa på marken. Det räddade mitt liv”, skriver 34-åringen, som 2021 var världens mest välbetalda idrottare.

McGregor, fortfarande det största affischnamnet i MMA-världen, har inte tävlat sedan i juli 2021 när han ådrog sig ett svårt benbrott under hatmötet med Dustin Poirier. Han fick då bäras ut på bår och tvingades till operation. Det har ryktats om en comeback under våren eller kanske framåt sommaren.

Av fredagens videoklipp att döma verkar cykelolyckan inte ha åsamkat honom några större skador som förskjuter comebacken ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.