Khamzat Chimaev och Nate Diaz. Foto: TT och Bildbyrån

Supermatch för Chimaev – ställs mot storstjärnan Nate Diaz

Uppdaterad
Publicerad

Khamzat Chimaevs nästa motståndare är klar.

Den 10 september ställs han mot storstjärnan Nate Diaz i Las Vegas.

– Jag kommer att ta hand om Nate Diaz UFC-begravning, säger Chimaev enligt ESPN.

Nate Diaz har visserligen rasat på rankingen efter förlusterna mot Jorge Masvidal och Leon Edwards men den 37-årige amerikanen cementerade sin status som en av UFC:s mest populära fajters i samband med sina omtalade matcher mot superstjärnan Conor McGregor under 2016. Den första vann Diaz men i returmötet fick han stryk av McGregor.

Sedan dess har det bara blivit tre matcher för Diaz som länge väntat på rätt motståndare för sin sista match på sitt nuvarande UFC-kontrakt.

Nu har han hittat honom.

Enligt ESPN:s reporter Brett Okamoto kommer Diaz ställas mot Khamzat Chimaev den 10 september i Las Vegas. Matchen blir en femrondare och är inbokad som galans main event.

– Det här är fajten Nate har frågat om sedan i mitten av april, säger Diaz agent Zach Rosenfield till ESPN.

Enligt Chimaev kommer dock Diaz inte ha så mycket att hämta.

– Jag kommer att ta hand om Nate Diaz UFC-begravning, hälsar Chimaev via sin agent Majdi Shammas enligt Brett Okamoto som var först med nyheten.

”Bra namn att slå”

Alexander Gustafsson är klubbkamrat med Chimaev då de tränar på Allstars Gym i Stockholm. Och den svenske veteranen gillar matchningen.

– Skitbra match för Khamzat. Ett bra namn att slå, säger han till SVT Sport.

Och Gustafsson ser inget annat än seger för sin svenske kollega.

– Han är starkare och bättre än Diaz på det mesta i den här sporten. Visst Diaz är en legendar men Khamzat är bara för ung och stark. Med för mycket vilja.

White säger att presskonferenserna framöver ska ha bättre säkerhet så att liknande situationer inte inträffar igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.