UFC-presidenten Dana White (vänster) vill se ett returmöte mellan Gustafsson och Jones innan året är slut. Foto: TT

UFC-bossen vill se Jones mot Gustafsson i december

Uppdaterad
Publicerad

UFC jobbar på att sätta ihop en returmatch mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones innan året är slut.

Det berättar presidenten Dana White själv för ESPN.

– Första mötet var en av de bästa titelmatcherna i historien och jag förväntar mig att returen blir detsamma, säger White.

Svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson närmar sig en ny fajt. Efter nyheten om Jon Jones comeback anmälde ”The Mauler” snabbt sitt intresse och rykten började florera.

Under onsdagen rapporterade ESPN i stället att UFC förhandlade om en titelmatch i lätt tungvikt mellan Gustafsson och kubanen Yoel Romero.

Men enligt det högsta hönset själv, UFC-presidenten Dana White, vill organisationen helst se Gustafsson möta Jon Jones.

Deras nervkittlande titelmatch 2013, som amerikanen vann på knappt domslut, röstades av fansen fram till den bästa matchen i UFC:s historia.

Enligt ett sms från Dana White till ESPN hoppas man nu att de båda stjärnorna ska mötas igen på årets sista gala, UFC 232 i Las Vegas den 29 december.

Ett returmöte var planerat redan september 2014, ett år efter det första mötet, men då tvingades Gustafsson dra sig ur på grund av en skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.