Arkiv. Längdchef Åge Skinstad tillsammans med Northug. Foto: TT Nyhetsbyrån

Northug får hjälp av kristeam

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Petter Northug erkänt rattfylleri erbjuds han nu krishjälp av det norska idrottsförbundet. Samtidigt meddelade norsk polis i dag att det kan ta upp till två veckor innan man kan fastställa alkoholhalten i skidstjärnans blod.

– Det allra viktigaste just nu är att ta hand Petter. Det här handlar inte om honom som toppidrottare, utan om honom som människa, säger generalsekreteraren Inge Andersen till norska TV2.

Det var under natten till söndag som Petter Northug kraschade med sin bil. Stjärnan erkände senare att han kört onykter.

Northugs fylleskandal

Svaret dröjer två veckor

Det kommer att dröja cirka två veckor innan polisen fått blodproven på Petter Northug och kan fastställa promillehalten av alkohol i blodet.

Det meddelade Trondheimpolisens Monica Grøtte Estenstad för pressen under måndagen.

”Fortfarande tidigt stadium”

– Vi är fortfarande på ett tidigt stadium av utredningen. Det lär ta omkring två veckor innan vi får blodproven, säger Estenstad.

Polisen vill inte lämna ut några detaljer från förhören med Northug.

– Petter Northug är förhörd och har erkänt. I övrigt vill jag inte svara på frågor in några detaljer, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northugs fylleskandal

Mer i ämnet