Foto: TT Nyhetsbyrån

Fredricson har gjort sin första tävling efter VM-sjukdomen

Uppdaterad
Publicerad

Hoppstjärnan Peder Fredricson är tillbaka i tävling igen efter den magsjukdom som hämmade honom under EM-finalen i Rotterdam. Svensken startade två hästar när Global Champions Tour inleddes i Saint Tropez idag.

– Det är jättekul att vara igång igen. Nu är jag frisk igen, de här sista dagarna har jag kommit tillbaka och har ridit någon dag, sa Fredricson till SVT Sport under onsdagen.

Med sig till Frankrike har den tidigare EM-guldmedaljören Crusader Ice och Zacramento.  Båda hästarna fick chansen i torsdagens 1.45-hoppning.

Fredrcison såg ut att göra en relativt lung comeback där han inte gick för fullt inne på banan. Ett nedslag på Crusader Ice och en dubbelnolla med Zacramento blev resultatet.

Mathieu Billot, Frankrike, vann klassen.

Även Evelina Tovek och Henrik von Eckermann är på plats i Saint Tropez, där helgens höjdpunkt är lagtävlingen som inleds torsdag kväll och avgörs på lördag.

Tovek gjorde en fin lagrunda för sitt Scandinavian Vikings. Tillsammans med Winnetou de la Hamente Z gjorde hon en felfri runda och slutade femma i klassen. Scott Brash, Hello Mr President, vann.

Peder Fredricson, som tävlar för Shanghai Swans, var inför helgen osäker på om det skulle bli en start för laget. I torsdagens lagtävling var svensken inte med.

– Jag ska höra med vår lagkapten (Daniel Deusser) hur vi får ihop det. Men jag kanske inte har fått den ultimata uppladdningen, sa Fredricson tidigare till SVT Sport.

Under EM i Rotterdam drabbades Fredricson av campylobacter, vilket påverkade honom under finalhoppningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.