Baryard-Johnsson, Fredricson och von Eckermann var alla felfria i kvalet. Foto: Bildbyrån

Sverige klart för OS-final i lagtävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga svenska ekipage red felfritt under dagens kval i lagtävlingen.

De är därmed klara för finalen som bästa nation.

Finalen avgörs imorgon lördag.

I den individuella hästhoppningen tog Peder Fredricson OS-silvret medan Henrik von Eckermann och Malin Baryard-Johnsson slutade på en fjärde- respektive femteplats.

I dagens lagtävling stod alla för felfria insatser när de säkrade en plats i finalen.

Tokyo 2020

Först ut av svenskarna var Henrik von Eckermann och King Edward. De klarade banan utan några problem och red in som det första ekipaget att nolla banan.

– Det var en perfekt runda. Det var viktigt för mig. Jag hade en dag som jag fick svälja litegrann. Men att få ta sig samman nu och rida det här, efter besvikelsen i det individuella, det känns väldigt bra, säger Henrik von Eckermann till ridsport.se

– Imorgon är en helt ny dag, helt nya kort. Då spelar det ingen roll vad vi gjort, bara att vi kvalat. Men jag är glad att ha gett resten av laget en bra början. Sen får vi hoppas att det håller hela vägen, fortsätter von Eckermann.

Nästa svensk var Malin Baryard-Johnsson med hästen Indiana. Även de klarade banan utan att en enda bom fallit.

Sist ut var silvermedaljören i den individuella tävlingen, Peder Fredricson. Han följde de andras exempel och klarade banan felfritt tillsammans med sin häst All in.

Finalen går av stapeln imorgon lördag klockan 12.00.

KLIPP: Peder Fredricson tar OS-silver (4 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet