Florent Manaudou är tillbaka i simbassängen. Foto: Bildbyrån

OS-mästaren blev krögare och skådis – nu satsar han mot Tokyo 2020

Uppdaterad
Publicerad

Fransmannen Florent Manaudou tog OS-guld på 50 meter fritt i London 2012 och så sent som 2015 tog han tre guld på sim-VM i ryska Kazan. Hösten 2016 valde han plötsligt att sluta med simning och skifta fokus totalt – men nu är han tillbaka.

Den idag 28-åriga Manaudou började i stället satsa på en sport han ägnade sig åt under sin uppväxt, handboll, men där nådde han inte eliten.

Under den två och ett halvt år långa pausen från simningen hann han också spela biroller i flera tv-serier och investera i en restaurang i Marseille vid namn ”The Swimming Pool.”

Men nu är Manaudou alltså tillbaka. Med hjälp av tränaren James Gibson, som också tränar Sarah Sjöström, satsar han mot OS i Tokyo 2020.

Till franska l'Equipe säger Manaudou att han saknar att tävla på toppnivå och att han är ”taggad på att simma igen och tävla mot de bästa.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.