Rikako Ikee. Foto: TT Nyhetsbyrån

Simstjärnan om cancern: Ger inte upp

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöströms japanska simmarkollega Rikako Ikee har inlett sin behandling av cancerformen leukemi.

”Jag ska fortsätta att kämpa”, säger hon på sin webbplats.

18-åringen, som sparrat med Sjöström och dessutom slagit svenskan på paraddistansen 100 meter fjärilsim, säger på sin nya webbsida att behandlingen är tuff men att hon inte tänker ge upp.

”Ibland känns det som att hjärtat ska gå sönder, men alla fina ord uppmuntrar mig och bygger upp känslan att jag ska fortsätta att kämpa och inte ge upp”, säger hon.

”Jag längtar efter att få komma ut och känna vinden och regnet och jag ser fram emot det när jag släpps ut från sjukhuset.”

Hon säger att hon kommer att få stanna på sjukhuset länge.

Det var i februari som hon efter ett träningsläger i Australien, där hon varit trött och orkeslös, testade sig och fick diagnosen leukemi.

En av dem som då kommenterade Ikees sjukdomsbesked var Sarah Sjöström, som fick stryk av japanskan i världscupen i Tokyo i höstas.

”Jag blir gråtfärdig när jag läser nyheten om min vän Rikako Ikee”, skrev Sjöström på Instagram.

Ikee vann sex distanser under Asiatiska spelen i fjol och sågs som hemmanationens stora affischnamn inför OS i Tokyo nästa år. Hennes tränare har fortfarande förhoppningar om att hon ska kunna vara med på OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.