Sandra Näslund går en kamp mot klockan för att vara tillbaka till VM. Foto: Bildbyrån

Efter skadan – Sandra Näslund tillbaka i skidbacken

Uppdaterad
Publicerad

Den skadade skicrosstjärnan Sandra Näslund är tillbaka i backen.

Men ännu är det svårt att säga om hon kan vara redo för VM.

– Jag kommer nog få en tydligare bild nästa vecka, säger Näslund till SVT Sport.

I ett inlägg på Instagram visade Sandra Näslund upp comebacken i skidbacken efter den knäskada hon ådrog sig i november.

– Det var kul såklart, det var kul att få åka skidor igen. Det känns ändå helt okej. Jag har ju lite ont men det funkade bättre än jag trodde att det skulle göra, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

Näslund rehabar just nu i Åre medan resten av landslaget är i Tyskland och hon kommer fortsätta med skidåkningen de kommande dagarna.

– Det mesta har funkat bra på gymet. Första dagen på skidor var det väldigt lugnt. Igår och idag kunde jag köra på lite mer, säger hon.

”Kommer prova allt vi kan”

Mellan den 11-13 februari avgörs skicross-VM på hemmaplan i Idre och hon hoppas hinna bli redo i tid.

– Det är dags att komma igång nu om jag ska hinna testa hur det känns och vara förberedd ifall jag kan starta i VM. Ibland känns det som att det kommer gå bra och ibland känns det inte så, säger Näslund.

Även tränaren Michael Forslung ser att det går framåt för Näslund.

– Testerna hittills har gått bra och rehaben har gått bra, men hon kan ju få ett bakslag i morgon lika gärna. Men vi kommer att prova allt vi kan för att få henne till start i VM, säger Forslung till SVT Sport.

KLIPP: Här blir Smith historisk (24/1)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.