Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson om nya upplägget: ”Ska sluta med hobbyskjutandet”

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan var Stina Nilsson nybliven skidskytt. Hon tränade kopiösa mängder på skjutvallen till en början, upp mot 1200 skott avslossades på en vecka. Men i år är upplägget ett annat.

– Vi ska hålla det lite mer strikt,  jag ska inte skjuta mer eller mindre än någon annan, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Efter att Stina Nilsson bytte till skidskytte för drygt ett år sedan fick hon en utvecklingsplats i A-landslaget. Numera har hon en ordinarie plats och hennes träningsupplägg har ändrats jämnfört med ifjol.

– Jag har pratat med tränarna och kommit fram till att jag ska sluta med hobby-skjutandet, att jag går ut och skjuter bara för att jag tycker de är kul, säger Stina Nilsson.

Vinterstudion

– Nu har det gått ett år och jag är tillbaka på samma ställe igen och då är det så lätt att jämföra sig med var jag stod ifjol och då blir det tydligt för mig att allting är mycket lättare och självklarare i år, säger Stina Nilsson.

1 200 skott i veckan

Till en början sköt Stina kopiösa mängder skott på skjutvallen för att få in grunderna i skyttet. Lika mycket fokus är det inte i år på skyttet, utan nu fokuserar hon på helheten.

Nilsson tävlade större delen av säsongen i IBU-cupen, cupen under världscupen. Men i den avslutande VC-tävlingen i Östersund fick hon chansen att debutera mot de bästa världen. Hon blev 26:a i sprinten och i den uppföljande jaktstarten 22:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet