Elvira Öberg tar OS-silver. Foto: Bidlbyrån/Rörligt discovery+

Silver till Elvira Öberg efter rysaravslutning

Uppdaterad
Publicerad

Tvåa i sprinten och tvåa i jaktstarten.

Elvira Öberg tog sitt andra raka silver på OS i Peking.

– Jag är fruktansvärt nöjd, säger hon i Discovery +.

Marte Olsbu Röiseland gick ut i en halvminuts ledning efter sprintguldet häromdagen. Där bakom gick Elvira Öberg ut som tvåa.

I mål var ställningen densamma. Norskan vann guldet, hennes fjärde medalj under mästerskapet, med över en och en halv minuts marginal till svenskan.

OS i Peking 2022

Elvira Öberg sköt tre bom i loppet men kunde ändå försvara sin plats efter oerhörd bra skidåkning. Svenskan spurtade ner Ingrid Landmark Tandevold, som gick i väggen, på slutvarvet. I stället var det en annan norska, Tiril Eckhoff, som knep bronset.

Den svenska medaljen var däremot i gungning efter det tredje skyttet där 22-åringen från Piteå sköt två bom. Men när konkurrenterna också vacklade gick det vägen. Öberg hade dessutom bra fart i spåret under hela tävlingen.

– En av de absolut tuffaste jaktstarterna jag kört. Förhållandena i dag var extrema. Den höga höjden och nysnön... det var fruktansvärt svårkört där ute i dag. Jag tappade det lite mentalt efter min tredje serie med två bom. Men jag inser att jag tänker skjuta fullt i sista och sen får vi se vad de andra gör. Självförtroendet kommer tillbaka i slutet av fjärde varvet och då var det bara fullt fokus på mitt. Jag är fruktansvärt nöjd att jag lyckas vända det, säger hon i Discovery +.

Linn Persson stod för ett kanonlopp och slutade femma med bara två bom. Hanna Öberg sköt sex bom och hade inget med toppen att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet