Peppe Femling avslutade för Sverige. Foto: Bildbyrån

Sjukdomsdrabbat Sverige levererade utan Samuelsson

Uppdaterad
Publicerad

En stafett utan Sebastian Samuelsson – kunde det verkligen bli en bra placering? Det kunde det. Sveriges doldisar levererade, framförallt på skjutvallen och blev till slut sexa, före stornationer som Ukraina och Italien. Norge vann efter en spurtduell med Österrike.
– Topp sex är bra. Det visar att vi är på en bra nivå inför Östersund (VM), säger Wolfgang Pichler till SVT Sport.

Det svenska förhandssnacket handlade framförallt om att Sveriges främsta, Sebastian Samuelsson, hade insjuknat och missade stafetten.

Och någon topplacering blev det kanske inte utan toppnamnet Samuelsson. Men väl en sjätteplats. Framförallt berodde det på det svenska skyttet – som var strålande.

På åtta skjutrundor blev det bara sju bom, där fem av sju kom i liggande. Peppe Femling fick äran att hoppa in i stället för Sebastian Samuelsson. Han tappade sin fjärdeplats till den avslutade sjätteplatsen.

”En solid insats”

Sedan tidigare saknas ju dessutom Fredrik Lindström i det svenska laget,  då Lindström drabbades av körtelfeber i mitten av december.

– Jag fick hoppa in i stället för Sebbe, jäkligt kul att köra även om det var i ingenmansland. Det gick ändå bra. Vi höll ihop det och topp sex är bra ändå. En solid insats, säger Peppe Femling till SVT Sport.

– Man vill alltid att det ska vara bättre, men det är klart godkänt. Med det här laget hade vi behövt ännu färre bom för att nå pallen men detta ska vi vara nöjda med, säger den svenska skyttetränaren Johan Hagström.

Norge vann stafetten sedan Johannes Thingnes Bö spurtat ifrån Tysklands Benedikt Doll på slutvarvet. Frankrike blev trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer