SVT Sports expert Helena Ekholm var imponerad av OS-guldet. Foto: Bildbyrån

SVT-experten: ”Imponerande att hon inte stressar upp sig”

Uppdaterad
Publicerad

OS-guld i damernas skidskyttestafett.

Då är SVT Sports expert Helena Ekholm mäkta imponerad.

– Ingen överpresterar men ingen faller heller ihop och det bäddar före segern i dag, säger hon.

Det blev till slut ett svenskt OS-guld i skidskytte. Sverige stod för en stabil insats ända från Linn Perssons första sträcka till Elvira Öbergs avslutning – och vann med tolv sekunders marginal före det ryska laget.

– Det är kul och välförtjänt. De gör ett bra och stabilt lopp rakt igenom, säger SVT Sports expert Helena Ekholm.

OS i Peking 2022

Något som blev avgörande för guldet var att Hanna Öberg undvek en straffrunda efter att ha bommat tre skott i det stående skyttet. Men hon klarade av att sätta det sista extraskottet och Sverige var alltjämt med i guldracet.

– Hanna är rutinerad och tar sig igenom det även fast hon gör det lite extra spännande. Men hon sliter lite med skyttet ändå, säger Ekholm.

Vad gör att hon lyckas?

– Jag tror att det är mycket rutin där. Hon blir inte jättestressad och nervös. Har du inte den rutinen hade det kunnat bli en runda.

Till slut kunde Elvira Öberg, som bommade ett skott, bärga OS-guldet.

– Hon är trygg i sig själv. Hon litar på sig själv och vet sin förmåga. Hon har stått på skjutvallen tidigare och skjutit till sig medaljer. Det är imponerande att hon inte stressas utan bara går in och gör sin sak, säger Ekholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet