Medaljmålen inför OS är presenterade av SOK. Foto: Bildbyrån

Här är Sveriges medaljmål inför OS i Tokyo

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska OS-truppen som reser till Tokyo har liknande slagstryka som den som reste till Rio de Janeiro för fem år sedan.

Ändå sätts medaljmålet under Riotruppens skörd på elva medaljer.

”Målet är att komma hem med minst åtta medaljer”, säger SOK-basen Peter Reinebo.

Inför sommar-OS i Brasilien 2016 satte inte SOK något exakt medaljmål utan sade sig endast ha ambitionen att bli bättre än i London 2012, åtta medaljer, vilket truppen på 167 aktiva lyckades med och tog elva.

Tokyo 2020

Med tre veckor kvar till inledningen av de pandemiframskjutna spelen i Tokyo uttryckte Sveriges olympiska kommitté (SOK) ett per precist medaljmål: minst åtta medaljer i samband med att truppen på minst 129 aktiva presenterades.

”Vi har en trupp med ungefär samma slagstyrka som inför Rio 2016 och med många spännande framtidsnamn. Nu siktar vi på ett riktigt bra utfall precis som för fem år sedan”, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo i ett uttalande.

KLIPP: Här klarar Duplantis sex meter (22 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet