Reinebo: ”Beslut om när spelen blir av kommer förhoppnings inom en månad”

Uppdaterad
Publicerad

SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo gästade SVT:s Morgonstudion imorse efter beskedet om att sommar-OS i Tokyo skjuts upp till någongång under 2021.

– Skönt att beslutet kom så tidigt säger våra idrottare, kanske kommer beslutet om när OS ska äga rum nästa år inom en månad, säger Peter Reinebo till SVT Sport.

Förutom att värna människors hälsa så har idrottarnas olika möjligheter att förbereda för OS varit en del i beslutet att skjuta upp spelen.

– Vi är i globalt nödläge, här i Sverige har våra aktiva ännu bra träningsmöjligheter men så är det inte för andra vilket inte är rättvisa förhållanden. Så beslutet är klokt, säger Peter Reinebo till SVT Sport.

Tokyo 2020

Under besöket på SVT så passade även Reinebo på att hylla svenska myndigheters arbete för att begränsa smittspridningen av coronaviruset.

– Jag vill ge cred till våra myndigheter som sköter informationen kring coronaspridningen på ett bra sätt tycker jag. För oss handlar det nu om att hitta vardagslösningar på kort sikt för våra aktiva. Vi pratar också om att genomföra någon form av olympisk festival i augusti detta för få mer barn och ungdomar i rörelse. Våra idrottare är förebilder och kan vara med som instruktörer, säger Peter Reinebo till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet