Foto: TT Nyhetsbyrån

Blomquist besviken efter femteplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev norsk vinst och Sverige slutade på femte plats i herrarnas staffett, något som SVT-experten Anders Blomquist inte alls är nöjd med:

–Jag är besviken, Sverige borde slåss om medaljerna.

På förhand skulle Sverige vara med och fightas om medaljerna, men så blev det inte. Redan efter den första sträckan var Sverige långt bakom.

– Innan loppet var jag orolig över den första sträckan, som kördes av Jens Burman, men det var fästvallen som gjorde att Sverige inte hade någon chans på medaljer, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

OS i Pyeongchang 2018

”Frankrike en överraskning, ingen skräll”

Frankrike tog bronset vilket var lite av en överraskning.

– Fransoserna var en överraskning men ingen skräll. De tog brons i VM i Falun så de har definitivt kapacitet, säger Blomquist.

Johannes Hösflot Kläbo körde den sista sträckan för norrmännen och näst intill lekte med motståndet och var nästan tio sekunder före tvåan OAR.

– Jag har aldrig sett en sån komplett skidåkare som Kläbo. Han har allt! Perfekt syreupptagning, han åker smart, han har allt. Det ska bli oerhört roligt att följa honom, säger SVT-experten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet