Daniel Rickardsson kan nobba världscuppremiären. Foto: Bildbyrån

Formsvag Rickardsson: ”Inte lust att åka världcup och bli 50:e”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Rickardsson har varit fotskadad under sommaren och fått försäsongen delvis spolierad. Under dagens premiärlopp i Bruksvallarna, över 15 kilometer klassiskt, var han över en minut efter Calle Halfvarsson. Nu kan han avstå världscuppremiären.

– Jag har inte lust att åka världscup och bli 50:e man, då kan någon annan ta den platsen, säger Daniel Rickardsson till SVT Sport.

Daniel Rickardsson var bra med från start i loppet över 15 kilometer klassiskt i Bruksvallarna. Han tappade sedan konstant mot segraren Calle Halfvarsson och var till slut över minuten efter i mål.

– Jag tyckte det kändes kontrollerat i början, öppnade liksom på ett bra sätt, jag var ändå med gentemot Calle. Sedan rann det i väg. Jag har väl liksom inte tempot. Det finns lite mer, säger Daniel Rickardsson till SVT Sport.

”Räcker inte till”

Hela sommaren har Rickardsson haft problem med en fotskada och har knappt kunnat åka varken rullskidor eller vanliga skidor. Formen är därefter och det är inte säkert att han kommer till start i världscuppremiären i Ruka, Finland. 

– Så som det är just nu räcker man inte till i världscupen. Det känner jag ju själv, man får ju ta en funderare här efter helgen, säger Rickardsson.

– Jag har inte lust att åka världscup och bli 50:e man, då kan någon annan ta den platsen och så får jag vara hemma och förbereda mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.