Foto: Bildbyrån

Johaugs skämtsamma passning: ”Nu är Frida storfavorit”

Uppdaterad
Publicerad

Det närmar sig OS-start för längdskidåkarna.

Och enligt Therese Johaug är det fördel Frida Karlsson i duellen dem emellan då svensken varit på plats i Peking längre tid.

– Det är en enorm nackdel för mig. Nu är Frida storfavorit, säger hon skämtsamt enligt VG.

2–2 är ställningen i antal världscupvinster mellan Frida Karlsson och Therese Johaug den här säsongen inför OS i Peking. På lördag är det dags för första tävlingen när skiathlonen avgörs.

Inför det anser det norska lägret att svenskan har en fördel då hon varit på plats i Peking längre. Det norska lagets ankomst blev som bekant försenad på grund av de positiva covidtestresultaten som störde deras uppladdning.

OS i Peking 2022

– När Frida har varit här i en vecka och tränat har de en enorm fördel. Kommer Therese i mål är det en bragd, säger Norges längdchef Espen Bjervig.

”Vill göra mina bästa lopp i karriären”

Frida Karlsson tror dock att Therese Johaug kommer sätta sin prägel på loppet – och räknar med tuff konkurrens.

– Jag räknar med att det blir hög fart från start från Johaug. Men hon kan bli trött till slut, säger Frida Karlsson på torsdagens pressträff.

När startskottet går, 08:45, på lördag tävlar Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Ebba Andersson och Moa Olsson. För 22-åriga Frida Karlsson blir det debut i OS-sammanhang.

– Jag vill känna att jag är på toppen och gör mina bästa lopp i karriären, säger Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet