ASAP Rockys mamma har intervjuats av både Expressen och TMZ, och hon vädjar nu om att sonen ska släppas ur häktet. Foto: Thibault Camus/AP/Stina Stjernkvist/TT

ASAP Rockys mamma: ”Glöm den här situationen”

Publicerad

Häktningen av rapstjärnan ASAP Rocky har fått både amerikanska politiker och kändisar att visa sitt stöd för artisten. Nu har även hans mamma uttalat sig om fallet. I en intervju med Expressen vädjar hon om att sonen ska släppas fri.

– Glöm bort den här situationen, säger Renee Black till tidningen.

Renee Black har bara talat med sin son en gång sedan han häktades misstänkt för misshandel den 5 juli, uppger hon själv i intervjun med Expressen.

Två personer som var med ASAP Rocky när bråket inträffade den 30 juni sitter också häktade och anklagas för inblandning.

Får stöd från politiker och artister

Både kongressledamöter och flera amerikanska världsstjärnor har gått ut och krävt att ASAP Rocky, eller Rakim Mayers som han egentligen heter, släpps omedelbart.

Även president Donald Trump har engagerat sig i fallet, då han tog kontakt med statsminister Stefan Löfven för att, som Trump själv beskriver det på Twitter; ”se vad vi kan göra för att hjälpa ASAP Rocky”.

Nu har även stjärnans mamma gett sig in i debatten.

”Låt våra pojkar gå fria”

– Låt våra pojkar gå fria, låt dessa unga män komma hem igen. Glöm bort den här situationen. För det var ett helt onödigt fall. Till att börja med har de försökt att bygga ett fall, men det finns inget fall. Allt finns på film. De försökte att undvika det men blev ändå förföljda och trakasserade, säger Renee Black till Expressen, och fortsätter:

– Du vet, skrynkla ihop det här och kasta det i soporna. För det är vad det är. Skräp.

I en intervju med TMZ säger hon även att hon tror att ”Sverige använder pojkarna för att statuera ett exempel”. På frågan om hon tror att deras hudfärg kan ha något med saken att göra svarar hon att hon ”inte vill spela raskortet”.

– Men det är så det ser ut. Om den går som en anka och kvackar som en anka, då är det en anka.

”Rädd för min sons skull”

Renee Black beskriver sin son som en person som ”håller sig undan problem” och uppger att hon blev chockad när hon fick höra att han häktats.

– Jag är arg, jag är ledsen, jag mår illa. Och jag är rädd för min sons skull om jag ska vara ärlig, säger hon till Expressen.

Nästa förhandling i fallet sker på torsdag. Då hoppas hon att ASAP Rocky ska släppas fri.

– Jag vädjar och hoppas att de låter min son komma hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.