Papa Emeritus i Ghost Foto: TT / AP

Ghost-sångaren om bandmedlemmarns stämning

Uppdaterad
Publicerad

Papa Emeritus uttalar sig för första gången sedan han stämdes av sin bandkollegor tidigare i våras.

– Ghost bildades aldrig som ett band, säger han till Blabbermouth.

Kulturnyheterna har tidigare rapporterat om den dåliga stämningen i det svenska hårdrocksbandet Ghost.

Tidigare i april lämnade flera av originalspökena i bandet in en stämningsansökan mot bandets ledare, Papa Emeritus, och anklagade honom för att ha hyrt in andra musiker att spela bakom maskerna.

Hårdrocksbandet Ghost från Linköping

Ghost bildades 2010 och sedan dess har sångaren, enligt stämningsansökan, inkasserat samtliga intäkter som bandet har haft. Bandmedlemmarna kräver nu att han redovisar bandets bolagsintäkter från 2011 till och med 2016, eller betalar vite på 200.000 kronor, eller det belopp som tingsrätten anser skäligt.

Inga permanenta medlemmar

Nu svarar Papa Emeritus för första gången på anklagelserna. Till amerikanska Blabbermouth säger han att Ghost aldrig bildades som ett band.

– Alla som följt oss sedan starten 2010 har kunnat se att det varit olika uppställningar under åren och inte nödvändigtvis samma musiker som spelar live som spelar på skivorna.

Papa Emeritus juridiska ombud Sissi Hagald säger till Kulturnyheterna att hon inte vill kommentera stämningsansökan i nuläget.

– Vi arbetar på ett svar, men Papa Emeritus är på turné just nu så det kan ta tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hårdrocksbandet Ghost från Linköping

Mer i ämnet