Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under filmfestivalen i Cannes presenterade Ruben Östlund sin kommande film ”The Entertainment System is Down” med bland annat Kirsten Dunst i huvudrollen. Foto: Christina Kronér/TT

Ruben Östlund om sin stjärntäta film: ”Alla kämpar lite hårdare”

Uppdaterad
Publicerad

Under filmfestivalen i Cannes presenterade Ruben Östlund den stjärntäta rollbesättningen för sin kommande film ”The Entertainment System is Down”. I en av rollerna syns amerikanska Kirsten Dunst.

– Det som är positivt med de stjärnorna är att alla kämpar lite hårdare, säger Ruben Östlund.

Rubens Östlunds kommande film ”The Entertainment System is Down” utspelar sig på ett flygplan där underhållningssystemet plötsligt slutar fungera och passagerarna tvingas att umgås med varandra.

Tidigare i veckan stod det klart att det blir Kirsten Dunst, Keanu Reeves och Daniel Brühl som spelar de ledande rollerna i filmen.

Filmfestivalen i Cannes 2024

– Den utspelar sig i två parallella plan, vad som händer på planet när man tar bort underhållningen och vad som händer mellan ett par på planet, säger Ruben Östlund.

Filmen kommer att spelas in i Sverige och utomlands. Inför filminspelningen har teamet köpt en Boeing 747 för att kunna spela in ”på plats”.

”The Entertainment System is Down” väntas ha premiär i Cannes 2026.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmfestivalen i Cannes 2024

Mer i ämnet