En av amerikanska marinkårens UH-1Y Venom helikoptrar lyfter från örlogsfaryget USS Boxer när det befinner sig i Hormuzsundet den 18 juli 2019 då den iranska drönaren skjuts ned. Foto: USA:s marinkår/ Dalton Swanbeck

19 juli: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Tåg i Skåne ställs in i morgontrafiken

En nedriven kontaktledning på södra stambanan mellan Höör och Hässleholm påverkar morgontrafiken. Förseningar och inställda tåg är att vänta.

Trump: USA har oskadliggjort iransk drönare

USA:s president Donald Trump har meddelat att den amerikanska marinen har skjutit ned en iransk drönare i Hormuzsundet genom att störa ut den elektroniskt. Irans utrikesminister, Mohammad Javad Zarif, säger dock att han inte känner till någon sådan händelse:

– Vi har ingen information om att vi förlorat en drönare.

Svensk seger i Nations cup

Det blev en svensk seger i lagtävlingen i Nations cup i Aachen. Och det var efter att Henrik von Eckermann visat vägen och varit felfri i båda sina rundor. Totalt blev det fyra fel för det svenska laget som vann med ett fel före Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.