Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) och finansminister Magdalena Andersson (S) på en pressträff. Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter SVT:s granskning – regeringen vill skärpa lagen

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen fattade idag beslut att skärpa lagen om stöd till bolag som permitterar. Detta för att det ska bli omöjligt att göra stora aktieutdelningar samtidigt som man får statligt krisstöd.

Regeringen vill säkra att krisstödet inte går till bolag som gör stora aktieutdelningar och har på dagens sammanträde klubbat ett förslag till ny lagtext. I denna preciserar man tydligare att bolag som gör aktieutdelningar inte ska kunna få stöd.

I förra veckan kritiserade flera partier att Tillväxtverket gett förhandsbesked till stora bolag om att de skulle få stöd trots att de gjort miljardutbetalningar till aktieägare. Nu har alltså regeringen försökt stoppa den möjligheten. Även Tillväxtverkets generaldirektör gav ett liknande besked i riksdagen under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.