Under utredningstiden kommer Vättleskolans rektor, Catharina Herou, att få andra arbetsuppgifter. Foto: SVT

Vättleskolan ska utredas efter granskning av inställda lektioner

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Efter Uppdrag gransknings rapportering om ett stort antal inställda lektioner på Vättleskolan startar nu stadsdelsförvaltningen i Angered en internutredning.

”Syftet är att säkerställa att eleverna på skolan får den undervisningstid de har rätt till enligt lag”, skriver Lieselott Svedjeland Ödlund, områdeschef sektor utbildning i Angered. 

Granskningen visade att inställda lektioner drabbar eleverna på Vättleskolan. Elever och personal vittnade om en vardag med ett stort antal lektioner som aldrig genomförs.

Lektion inställd

– Man fuskar med undervisningstid. Man visar på att vi har undervisning som inte sker, säger en lärare på skolan.

Rektorn får andra arbetsuppgifter

Samtidigt hävdade rektorn, Catharina Herou, att de inte ställer in några lektioner. Nu har Angereds stadsdelsförvaltning beslutat att starta en internutredning på skolan. 

”Om utredningen visar att rutinerna brister och att eleverna inte har fått tillräckligt mycket undervisningstid, kommer eleverna att kompenseras genom att schemat justeras och lektioner läggs till samt att rutinerna kommer att skärpas”, skriver Lieselott Svedjeland Ödlund.

Under utredningstiden kommer Vättleskolans rektor, Catharina Herou, att få andra arbetsuppgifter.

Uppdrag gransknings reportage Lektion inställd finns att se på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lektion inställd

Mer i ämnet