Svensk polis har i samarbete med spansk polis och Europol avslöjat av ett droghandelsnätverk som transporterat cannabis mellan Spanien och Sverige. Foto: Bild: Skärmklipp/Europol.

19 gripna i knarkhärva – smugglade från Spanien till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Samarbete mellan svensk polis, spansk polis och Europol har avslöjat ett droghandelsnätverk som transporterat cannabis i lastbilar mellan Spanien och Sverige. Nu har 19 personer gripits och flera hundra kilo cannabis har beslagtagits samt stora summor kontanter och smycken, skriver Europol på sin hemsida.

Utredningen inleddes av svensk polis redan 2019. Tolv av de totalt 19 gripna i härvan har gripits i Sverige. De misstänkta ska enligt Europol ha köpt lagligt gods som de transporterat mellan olika länder i lastbilar. Men i samma fordon gömde man drogerna. I februari stoppade man en transport på 200 kilo cannabis på väg till Göteborg och en på 300 kilo på väg till Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.