7 mars: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Finansman polisanmäler Swedbank för penningtvätt

Finansmannen Bill Browder har lämnat in en polisanmälan riktad mot Swedbank om penningtvätt. I anmälan framkommer att så kallade Magnitsky-pengar även ska ha hamnat på svenska konton i Swedbank.

Huawei stämmer amerikanska staten

Kinesiska Huawei stämmer USA och bestrider en ny del av landets försvarslagstiftning som begränsar Huaweis verksamhet på amerikansk mark. Vilket företaget meddelande på en pressträff i kinesiska staden Shenzhen.

”Den amerikanska kongressen har vid ett flertal tillfällen misslyckats med att presentera bevis som stödjer restriktionerna på Huaweis produkter”, säger Guo Ping, Huaweis styrelseordförande, under en presskonferensi i Shenzhen.

Trump om nya satellitbilderna: ”Skulle bli besviken”

USA:s president Donald Trump säger att han skulle bli väldigt besviken om uppgifterna stämmer att Nordkorea byggt på robotbasen i Tongchang-ri. Det skulle i så fall gå emot överenskommelsen mellan Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Ung angående landets kärnvapenprogram.

– Jag skulle bli väldigt besviken, säger Trump till reportrar i Vita huset, och tillägger att han tror att han inte kommer bli det.

Fortsatt tågstopp mellan Malmö och Lund

All tågtrafik är inställd mellan Malmö och Lund sedan 18.30-tiden på onsdagskvällen.

Vid 03.40-tiden uppger Trafikverket på sin hemsidan att tågtrafiken väntas komma igång tidigast klockan 09.00 på torsdagsmorgonen. Under natten har man lyckats lokaliserat signalfelet till ett kabelfel.

Vidare skriver man att det är svårt att få tag på tillräckligt många bussar som ersättning för inställda tåg och uppmanar resenärer att hitta andra resealternativ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.