Foto: Janerik Henriksson /TT

Lööf: ”Man måste värdera medarbetarnas kompetens högre än antal anställningsår”

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det Centerpartiledaren Annie Lööfs dag på politikerveckan i Almedalen. I SVT:s Gomorron Sverige pratade partiledaren om Centerpartiets förslag om att göra ändringar i lagen om anställningsskydd, LAS.

– Vi tycker att yrkesskicklighet och kompetens måste väga tungt, vi måste premiera att man är skicklig på jobbet, säger Annie Lööf (C).

LÄS MER: Majoritet av svenskarna vill begränsa vinster i välfärden

Almedalen 2017

Centerpartiet förslår nu att undanta företag med upp till 50 anställda från turordningsreglerna.

– Det innebär helt enkelt att man då värderar medarbetarnas kompetens högre snarare än antal anställningsår, säger Annie Lööf.

Tror att det kommer vända för M

I den senaste partisympatiundersökningen som Novus gjort på beställning av SVT hamnade Centerpartiet på fjärdeplats med 12,5 procent. Strax efter Moderaterna, som fick 15,9 procent.

Om ni går om Moderaterna i opinionsmätningarna, tar du klivet fram då och blir Alliansens statsministerkandidat?

– Vi är fyra alliansledare som tillsammans utvecklar vår politik. Statsministerkandidaten är den som är det största partiet, och i alla opinionsmätningar hittills, och även i valresultatet 2014 så är Moderaterna störst, säger Annie Lööf.

–Jag är ganska övertygad att det kommer vända för moderaterna, säger hon.

LÄS MER: Centerpartiet vill att äldre ska få studielån

LÄS MER: ”Partiet har gott utgångsläge inför valrörelsen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2017

Mer i ämnet