Försäkringsbolaget If har internt utrett en kultur där sexuella trakasserier varit vanliga och flera chefer har fått lämna företaget. Foto: TT

Chefer på If sparkades efter sextrakasserier

Publicerad

Under metoo-kampanjen i höstas vittnade flera anställda på försäkringsbolaget If om en kultur av sexuella trakasserier på företaget. Tidigare har en chef fått sparken och en annan stängts av. Nu har ytterligare chefer fått lämna företaget.

Försäkringsbolaget If har gjort ett antal nya utredningar sedan i höstas och de har resulterat i ”allt från varningar till att folk fått sluta”, säger If:s utredningschef Anders Lindstrand till Expressen. Ett flertal chefer har fått lämna If.

Lindstrand vill inte kommentera hur många som slutat eller hur många internutredningar som gjorts.

– Men det har blivit konsekvenser för i princip alla vi utrett, säger han till Expressen.

”Ett totalt uppvaknande”

Anders Lindstrand sade i slutet av oktober till SVT Nyheter att avlöjandena om sexism och sexuella trakasserier var ”ett totalt uppvaknande”.

– Det är tydligt att har en kultur och en arbetsmiljö som inte ger möjlighet för våra anställda att anmäla trakasserier, sade utredningschefen Anders Lindstrand till SVT.

If:s utredningschef Anders Lindstrand

Han sade också att If måste vidta ”en massa olika åtgärder” för att man inte klarat att skapa en kultur där kvinnor vågar rapportera trakasserier och ofredanden.

Sparkades efter misstänkt våldtäkt

En chef som misstänktes ha våldtagit en kvinna på en jobbkonferens fick sparken i november. En annan chef som utreddes för sexuella trakasserier stängdes av från sin tjänst.

Flera anställda och tidigare anställda vid If berättade för SVT om ett systematiskt utnyttjande av nyanställda kvinnor, en vidlyftig alkoholkultur och bestraffningar.

Utredningschefen Anders Lindstrand sade till SVT i november att If ”jobbar med full kraft för att komma tillrätta med allting”.

”Allting ska fram, allt ska ut på bordet”

– Vi kommer vända på varje sten. Allting ska fram, allt ska ut på bordet. Vi har haft en kultur i vissa delar av bolaget som vi måste agera mot. När det är gjort så vet vi också vad nästa steg kommer bli. Men jag kan garantera att kraftfulla åtgärder kommer vidtas, sade han.

Nu säger Lindstrand till Expressen att att utöver utredningarna har If vidtagit åtgärder för att anställda ”på ett smidigt sätt” ska kunna rapportera oegentligheter och företaget har även genomfört en stor utbildning för alla ledare.

SVT Nyheter har sökt Anders Lindstrand men han vill inte ytterligare kommentera vilka åtgärder som If vidtagit.

”Vi har gjort ett stort jobb”

– Vi har gjort ett stort jobb kring det här väldigt viktiga arbetet, vi har berättat och pratat i många omgångar, men nu känner vi att vi har gjort det tillräckligt. Nu måste vi få arbetsro att gå vidare, säger If:s informationschef Caroline Starck till SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet