Arbetsförmedlingens logotype på en skärm för Platsbanken på huvudkontoret i Solna. Foto: Anders Wiklund/TT

Därför granskar SVT Arbetsförmedlingens it-satsningar

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingens it-projekt har stora ambitioner och får stöd både från myndighetsledningen och politikerna.

Myndighetens digitala utveckling har till stora delar klarat sig från det gångna årets ekonomiska stålbad, och ingår inte heller bland de delar som enligt Januariavtalet ska flyttas över till andra aktörer. Tvärtom nämns utvecklingen av ”digital infrastruktur” uttryckligen som ett av Arbetsförmedlingens fortsatta fokusområden.

Samtidigt visar tidigare granskningar att man återkommande trampat fel – med förseningar och fördyringar, olagliga upphandlingar och osäkra tjänster.

När mångmiljonbelopp av skattemedel satsas på projekt med välllovliga syften är det viktigt att både utförandet och resultatet granskas. Både hur satsningarna lever upp till myndighetens egna utfästelser, och om man lyckas fortsätta sin digitala resa utan att bryta mot lagar och regler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbetsförmedlingens it-satsningar

Mer i ämnet