– Vi befinner oss i en existentiell kris och det vi gör eller inte gör nu kommer framtida generationer inte kunna ändra på, säger Greta Thunberg SVT Nyheter. Foto: SVT Nyheter

Greta Thunberg: ”Tacksam att jag får en chans att föra ut mitt budskap”

Uppdaterad
Publicerad

I dag strejkar ungdomar över hela världen för klimatet. Alla med inspiration från svenska Greta Thunberg. Hon har träffat påven och världsledare för att prata om klimatet, men själv tror hon inte att det är dessa möten som kommer att skapa förändring.

– Det som har störst påverkan är att vi försöker få folk medvetna.

Nyligen utsågs den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg till en av årets mest inflytelserikaste personer och prydde Time Magazines omslag. Nu är hon hemma i Sverige för att delta på den andra globala strejken för klimatet. 

– Vi befinner oss i en existentiell kris och det vi gör eller inte gör nu kommer framtida generationer inte kunna ändra på, säger hon till SVT:s Morgonstudion. 

Se intervjun med Greta Thunberg i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolstrejk för klimatet

Mer i ämnet