Foto: Webbkameror.se/Scanpix

Sportbil kraschade rakt in i folkmassa

Uppdaterad
Publicerad

En bilist körde i eftermiddags in i en folkmassa i i centrala Borgholm på Öland.

En röd sportbil av typen De Tomaso Pantera har av okänd anledning kört in i en folksamling på torget I Borgholm.

Larmet kom till SOS Alarm klockan 14.37 och fem ambulanser skickades till platsen.

– Totalt är det sex personer som är förda till vårdinrättningar. En är allvarligt skadad, tre har lindriga skador och två är chockade, säger Eva Jirhall, vakthavande befäl för polisen i Kalmar till SVT.

Länssjukhuset i Kalmar meddelade vid halv-sex tiden att det är en äldre man som vårdas för allvarliga skador på deras intensivvårdsavdelning.

Polisen har nu inlett en förundersökning och föraren som är född 1960 kommer att delges misstanke om vållande till kroppsskada.

– Han är hörd upplysningsvis och kommer att förhöras vidare när han är i skick för det, säger Eva Jirhall till SVT.

Vittne: Lät som en riktig ”burnout”

Kenneth Sunesson, som äger restaurangen Kenneth på Torget mittemot olycksplatsen berättar att han stod i köket när han hörde något som lät som en riktig ”burnout”.

-Jag gick ut för att titta vad som hänt. Det var en sportbil som kört in i ett grönsaksstånd, som i sin tur hade ramlat ner på en glassvagn, säger han.

På torget pågår Borgholms bilutställning, som anordnas av Svenska De Tomaso-klubben och det är en av klubbens medlemmar som kört den aktuella bilen.

Efter olyckan beslagtogs bilen av polis och den ska nu genomgå en teknisk undersökning.

Krishjälp inkallad

-Vi skulle ställa ut våra bilar till allmänhetens beskådan. Jag har inte en anings aning om hur det hände. Jag har inte hunnit prata med chauffören, vi är alla chockade, säger Lasse Uhr, medlem i klubben och arrangör för klubbträffen, till TT.

-Det verkar som om föraren skulle parkera och som att gasen släppte oturligt. När jag kom ut såg jag två stycken skadade, en på motorhuven och en under glassvagnen.

Borgholms kommun har sammankallat personal för krishantering och öppnat stadshuset för allmänheten.

-Folk som behöver prata är välkomna, det finns socialtjänst, sjuksköterska och präst på plats, säger Christina Madeling, kommunchef i Borgholm till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgholmskraschen

Mer i ämnet
Mer Inrikes
Mer Nyheter