• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en fabrik i Malå. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: TT

Löfven om bussolyckan: ”Hela landet i sorg”

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven har gjort ett uttalande om den allvarliga bussolyckan i Härjedalen där tre personer har omkommit.
– Sorgen är outsäglig för er som nåtts av ett dödsbud. Vi finns med er, säger statsministern.

”Jag har nåtts av den fruktansvärda nyheten om bussolyckan utanför Sveg. Det lämnar mig och hela landet i sorg”, säger statsminister Stefan Löfven (S) i ett uttalande.

LÄS MER: Skolklass i allvarlig bussolycka

”Det var ungdomar på väg på skidresa som slutade i katastrof. Mina tankar är hos de skadade, hos föräldrar, vänner och anhöriga – de som fått besked och hos dem som ännu inte vet hur det har gått. Sorgen är outsäglig för er som nåtts av ett dödsbud. Vi finns med er. Smärtan är outhärdlig för er som ännu inte fått besked. Vi tänker på er. Räddningsarbetet pågår och vi följer utvecklingen noggrant. Sjukvården i region Jämtland och Härjedalen har gått in i förstärkningsläge och landstinget i Dalarna har förstärkt med resurser”, säger Löfven.

LÄS MER: Stabsläge i skolklassens hemkommun

”Jag tänker på de som mist livet”

Flera partiledare kommenterar olyckan på sociala medier.

”Bestört över att höra om olyckan utanför Sveg. Mina tankar med de omkomnas anhöriga och de skadade”, skriver kd-ledaren Ebba Busch Thor på Twitter.

Centerns Annie Lööf kommenterar också olyckan:

”Vilken fruktansvärd bussolycka i Härjedalen med flera omkomna o många skadade. Jag tänker på de som mist livet, de skadade och deras anhöriga”, skriver Lööf som avslutar sin tweet med ett hjärta.

”Ofattbar sorg”

Språkröret Gustav Fridolin (MP) har också kommenterat olyckan.

”Sverige delar sorgen och oron med de drabbade av den fruktansvärda bussolyckan utanför Sveg. Ett skidäventyr har slutat i en ofattbar sorg. Våra tankar är med föräldrar, vänner, lärare och andra nära, med de som idag förlorat en älskad och med de som ännu inte vet hur det gått för en nära”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet