Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein analyserar statsministerns uttalanden om PM Nilssons illegala ålfiske. Foto: SVT

Marmorstein: Tror att PM Nilsson behåller jobbet

Publicerad

Ulf Kristerssons (M) statssekreterare PM Nilsson tjuvfiskade ål och ljög sedan om det för polisen. Oppositionen uppmanar till avgång men SVT:s politiska kommentator Elisabeth Marmorstein tror inte att han kommer tvingas bort.

– Om inget nytt framkommer kommer den här historien sannolikt att blåsa över, säger hon.

”Det var mycket dumt”. Så beskrev Ulf Kristersson (M) det faktum att PM Nilsson tjuvfiskat ål och senare också ljugit om det i kontakten med myndigheter.

Händelsen var ingen en överraskning för statsministern – PM Nilsson berättade om vad som inträffat innan han tillträdde tjänsten som statssekreterare, säger Kristersson i Morgonstudion.

Statssekreterare PM Nilssons tjuvfiske

Skandalen är dock besvärande för regeringen, säger SVT:s politiska kommentator Elisabeth Marmorstien. Det särskilt då man profilerat sig i frågor som rör lag och ordning.

– Det ger också oppositionen ammunition när de försöker framställa den här regeringen som lögnaktig. Dessutom tar det fokus från sådant som regeringen vill prata om, säger hon.

Flera höga S-företrädare har krävt Nilssons avgång – men händelsen kommer sannolikt inte kosta honom jobbet, tror Marmorstein.

– PM Nilsson är just nu en belastning för Ulf Kristersson. Men om inget nytt framkommer kommer den här historien sannolikt att blåsa över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Statssekreterare PM Nilssons tjuvfiske

Mer i ämnet