Daniel Kindberg är fotbollsklubben Östersunds FK:s tidigare ordförande och kommunala bostadsbolaget Östersundshems tidigare vd. Foto: SVT

Östersunds kommun polisanmäler Daniel Kindberg

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun ska polisanmäla det kommunala bostadsbolaget Östersundshems tidigare vd Daniel Kindberg samt ytterligare en representant för bolaget. Beslutet fattades i dag när Rådhus AB hade möte. Rådhus AB är moderbolag till kommunens bolag, bland annat Östersundshem.

Kommunalrådet Bosse Svensson (C) säger i en kommentar att avsikten med anmälan är att säkra en bred rättslig prövning av de omständigheter som kommit fram i kommunens utredningar om det som hänt i Östersundshem och som inte hanteras i den pågående rättsprocessen.

– Vi strävar efter att göra allt för att kunna få tillbaka de pengar som vi anser att skattebetalarna förlorat, säger han.

Polisanmälan gäller två delar

I ett pressmedelande skriver kommunen att polisanmälan gäller två delar. Dels omständigheterna runt de konsultkontrakt med en leverantör som de anmälda kan ha haft samtidigt som de gjorde omfattande affärer med leverantören å Östersundshems vägnar. Dels omständigheterna runt den markaffär som Östersundshem gjorde med Fältjägaren och de konsekvenser den kom att få ekonomiskt för bolaget, och hur dessa konsekvenser hanterades inne i bolaget.

”Oseriöst”

Daniel Kindberg vill inte närmare kommentera polisanmälan, då han ännu inte tagit del av den. Men i ett sms till SVT skriver han följande:

”Jag kan inte kommentera någon polisanmälan som jag inte sett! Därutöver är det oseriöst att skicka ut ett pressmeddelande på fredag eftermiddag, med ett påstående att man avser polisanmäla någonting som inte beskrivs, kommande måndag! Jag tager mig för pannan!”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.