Robert Stenkvist (SD) och Anders Borg. Foto: TT/Faksimil/Riksdagen

SD-riksdagsledamoten om att Anders Borg ska ha blottat sig: ”Precis vad alla sysslar med i Pridefestivalen”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen slog nyheten om att Anders Borg under en skärgårdsfest druckit sig full, uppträtt hotfullt, blottat sig och sexuellt antastat andra gäster ner som en bomb, något som fick riksdagsledamoten Robert Stenkvist (SD) att twittra: ”Det Borg gjorde var väl vad precis alla sysslar med i Pridefestivalen? Eller?”

Före detta finansminister Anders Borg fyllnade till på en skärgårdsfest i fredags. Enligt uppgift ska han ha uppträtt hotfullt, förolämpat och sexuellt ofredat andra gäster. Nu uppger Borg att han kommer söka hjälp.

LÄS MER: Uppgifter: Anders Borg ska ha uppträtt skandalartat på fest

Robert Stenkvist, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, twittrade ut ”Det Borg gjorde på Husarö var väl vad precis alla sysslar med i Pridefestivalen? Eller?”

”De flesta är Svenssons”

Stenkvists tweet väckte direkt uppmärksamhet, och Christian Valtersson, tidigare ordförande för Stockholm Pride, är en av dem som först reagerade på Stenkvists påstående.

”Kort svar: Eh, nej. (Långt svar: många som gissar kring pride den här veckan utan att veta. Stämmer inte) /f.d. Ordf Stockholm Pride”, twittrade han.

LÄS MER: KDU-politikern om Pride: ”Perversa veckan”

En annan som reagerade är artisten Richard Herrey, som svarade att Stenkvist borde följa med och själv uppleva festivalen.

”Det är riktigt trevligt. De flesta är Svenssons. Sen finns det lite ytterligheter. Precis som i riksdagen”, twittrade han.

”De har ju varit lika avklädda som Borg”

Robert Stenkvist menar att han mest ville bidra med lite perspektiv till debatten.

– Det är känt att politiker har deltagit i Pridefestivalen, och det är ganska ekivokt men ingen tycker att det är märkligt. De har ju varit lika avklädda som Borg i paraden vissa år, då kanske man ska fundera på perspektivet. Men det är ju ett frågetecken efter, det var mest en ”tänka-till-fråga”, säger han till SVT Nyheter.

Han påpekar dock att han inte vill försvara före detta finansministerns beteende.

– Det var förkastligt. Jag menar inte bokstavligt att de springer och kallar folk för saker i prideparaden. Men jag tycker ändå att man måste ha lite mer perspektiv på de mest ekivoka inslagen, och det sker helt öppet och inte på en privat fest, avslutar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgskandalen

Mer i ämnet