Hör några av de boende om beslutet att de måste tvångsansluta till kommunalt VA – ett beslut de inte anser sig få motiverat och som går mot tidigare löften från kommunen. Foto: SVT

Drabbade i Jämjö får nytt hopp efter möte med politiker

Uppdaterad
Publicerad

Det börjar bli bråttom för de boende längs Klakebäcksvägen som inte vill ha kommunalt vatten och avlopp. Men precis inför grävstart har flera partier börjat lyssna på de boende och ifrågasätter underlaget som låg till grund för beslutet. 

Redan 2019 klubbade politikerna ett beslut som gör anslutningen av kommunalt vatten och avlopp tvingande, utan att de berörda informerades. De boende hade istället sedan tidigare fått informationen att deras område inte var aktuellt för kommunalt VA och att de ännu inte fått något svar på varför kommunen nu vill ansluta alla boende.

– Jag hoppas att kommunen drar i hanbromsen och visar oss och politikerna ett underlag för det här beslutet, säger Anna Corneliusson som är en av de drabbade.

Vattnet på Klakebäcksvägen

Alla partier på plats

Alla partier har varit på plats och pratat med de drabbade längs Klakebäcksvägen och Miljöpartiet och Sverigedemokraterna har båda lämnat in varsitt initiativärende där man kräver tydligare svar från kommunen om det var ett korrekt underlag som låg till grund för beslutet.

Ett initiativ som uppskattas av de boende.

– Jag hoppas att de tar sitt ansvar och visar att de tar beslut på goda grunder. Annars ska beslutet rivas upp, säger Anna Corneliusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattnet på Klakebäcksvägen

Mer i ämnet