Hör VA-chefen Ola Gren om hur han menar att han har informerat politikerna korrekt – vilket får medhåll av nämndens ordförande Eva Strömqvist (S). Foto: SVT

Chefen om kritiken i avloppsfrågan i Jämjö: ”Har informerat flera gånger”

Uppdaterad
Publicerad

VA-chefen är oförstående till politikerna i drift- och servicenämndens kritik att de känner sig ”förda bakom ljuset”.

– Jag har informerat nämnden flera gånger, säger Ola Gren.

Politiker i drift- och servicenämnden känner att de kan ha ”förts bakom ljuset” eftersom de tycker de fått missvisande underlag från förvaltningen inför beslutet att boende längs Klakebäcksvägern skulle anslutas till det kommunala nätet för vatten och avlopp.

En beskrivning VA-chefen inte känner igen.

Vattnet på Klakebäcksvägen

– Jag har informerat nämnden vid ett flertal tillfällen om hur vi gått till väga och vad besluten har fattats på, säger Ola Gren.

Mer vill han inte säga då det är ett pågående ärende eftersom Miljöpartiet vill att det ska göras en utredning av ärendet och VA-chefen ska ska närvara och svara på frågor vid nästa möte.

S nöjda med underlaget

Ordföranden i nämnden som klubbade igenom förslaget 2019 håller inte med om kritiken mot förvaltningen.

– Vi som nämndsledarmöte har alltid möjlighet att ta del av alla handlingar och har man ytterligare frågor så har man möjlighet att ställa dessa, säger Eva Strömqvist (S).

Tycker du att underlaget var tillräckligt?

– Ja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattnet på Klakebäcksvägen

Mer i ämnet