Per Rosenqvist, klubbchef Karlskrona HK Foto: SVT/Henrik Friberg

KHK:s klubbchef efter beskedet: Kräver Mörrum på halv miljon

Uppdaterad
Publicerad

Efter att såväl Mörrums GOIS IK som Vimmerby HC vägrat spela bortamatcherna mot Karlskrona HK efter det infekterade tv-bråket har nu Svenska Ishockeyförbundet kommit med ett beslut. Karlskrona tilldelas en 5-0-seger i båda matcherna.

– Vi kommer att begära skadestånd av både Mörrum och Vimmerby, säger Per Rosenqvist, klubbchef i KHK.

Svenska Ishockeyförbundet (SIF) har i dag fattat beslut om samtliga inställda matcher i Hockeyettan.

Motståndarlagen har under en period vägrat att spela bortamatcher mot såväl Boden i norr som Karlskrona i söder, på grund av att de två lagen valt att inte skriva under Hockeyettans tv-avtal och istället valt att sända sina matcher själva.

hockeykonflikten

KHK: ”Rätt beslut”

I dagens beslut nämns ingenting om ekonomisk kompensation för arrangörsföreningen, men KHK kommer att driva hårda krav själva.

Sedan tidigare har SIF uppmanat samtliga hockeyföreningar att spela de planerade matcherna, och aviserat att alla framtida inställda matcher ska ge 0-5-förlust till det uteblivna laget. Och nu har tävlingsnämnden alltså fattat beslut om de tidigare inställda matcherna, och dömer i Karlskronas och Bodens favör.

KHK:s klubbchef Per Rosenqvist menar att det är rätt beslut. Klubben kommer nu i samråd med förbundet att begära skadestånd för de uteblivna matcherna mot både Mörrum och Vimmerby, på 560 000 kronor respektive 270 000 kronor.

– Eftersom matchen mot Mörrum är ett Blekingederby så bedömer vi att vi har högre förlorade intäkter på den matchen, därför har vi gjort den här bedömningen, säger Per Rosenqvist.

Mörrums ordförande Anders Gustavsson säger till SVT att de inte vill lämna några kommentarer om beskedet i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

hockeykonflikten

Mer i ämnet