Hemlig ljudfil avslöjar detaljer om bråket i Hockeyettan. Foto: SVT

Ny KHK-match ställs in – motståndarna vägrar spela

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen match för Karlskrona HK på söndag eftersom motståndet Dalen ställt in. Klubben går därmed emot Svenska Ishockeyförbundets uppmaning att spela matcher mot Karlskrona.

Konflikten i Hockeyettan lever vidare trots att Svenska Ishockeyförbundet tidigare i veckan uppmanat alla klubbar att ”spela samtliga matcher enligt det fastställda spelprogrammet för Hockeyettan”. Någon match på söndag mellan Karlskrona HK och Dalen blir inte av då den sistnämnda klubben ställt in.

”Vi beklagar att HC Dalen har tagit beslut om att ställa in sin medverkan i söndagens match. Svenska Ishockeyförbundet meddelar att de nu öppnar ett tävlingsärende gentemot HC Dalen gällande §5:11 i Tävlingsbestämmelserna”, skriver Karlskronaklubben på sin hemsida om fredagens besked.

Förbundet rekommenderar

Tidigare har Karlskronas hemmamatcher mot Mörrum och Vimmerby ställts in sedan klubbarna i serien är oense om ett tv-avtal. 38 klubbar har ingått i detta medan Boden och Karlskrona valt att stå utanför eftersom de anser att det är bättre ekonomiskt att sända matcherna på egen hand.

Svenska Ishockeyförbundet har denna vecka beviljat Boden och Karlskrona ett tillfälligt sändningstillstånd under resten av året. De rekommenderar nu sin tävlingsnämnd att besluta om resultatet 5–0 i de fall en klubb uteblir från en match.

Vill se åtgärder

Karlskrona HK menar att detta är en stor tragedi för svensk hockey att en ligaorganisation och enskilda klubbar går emot förbundets beslut och fortsätter bojkotta matcher utan grund.

”Vi har nu hamnat i en helt rättslös situation där vi bara kan uppmana Svenska Ishockeyförbundet att skyndsamt agera på ett sätt där klubbar samt ligaorganisation accepterar förbundet som auktoritet och huvudman för ligan”, skriver KHK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.