Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunstyrelsens ordförandes make Arvid Nilsson har beställt flera arbeten på tomten. Nu pekas han även ut som näste fastighetsägare på Tjurkö. Foto: sociala medier/privat

Han pekas ut som näste ägare till tomten

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande Emma Swahn Nilssons (M) make Arvid Nilsson har beställt flera arbeten på tomten, men nekar till att han har något eget intresse av fastigheten.

Nu pekas han ut som nästa ägare till den omdiskuterade tomten.

– Det har varit tydligt att det är han som ska bygga, säger Peter Georgio, markentreprenör och ordförande i Tjurkö intresseförening.

Arvid Nilssons engagemang i den aktuella fastigheten sticker ut. Han har beställt och betalat för en provgrävning till enskilda avloppet som planeras på tomten. Detsamma gäller skapandet av en tillfartsväg via stenmuren som omgärdar tomten.

Under arbetet med SVT:s granskning av ärendet har Arvid Nilsson uppgett att varken han eller någon annan i familjen är intresserad av att köpa fastigheten, för vilken den moderatledda nämnden vill göra ett unikt undantag.

Unikt bygglovsärende på Tjurkö

Förvånad över svaret

Men det är ett svar som förvånar Tjurkö intresseförenings ordförande Peter Georgio, som anlitades av Arvid Nilsson för att göra arbetena på tomten.

– Arvid Nilsson har beställt arbetena och jag har fakturerat honom, säger Peter Georgio. Det har varit tydligt att det är han som ska bygga huset på fastigheten, han skulle ju själv bidra med egna stenstolpar till muren senare.

Även beställt trädfällning

SVT Nyheter Blekinge kan i dag avslöja att det är Arvid Nilsson som även beställt nedsågningen av ett antal skyddsvärda ekar på den aktuella tomten.

När SVT träffar Arvid Nilsson för att ställa frågor om hans engagemang i Tjurköärendet säger han:

– Jag hjälper bara en bekant.

När SVT senare ber Arvid Nilsson om en kommentar till uppgifterna om att han pekas ut som nästa fastighetsägare, väljer han att inte svara på frågan.

“Jag äger ingenting på Tjurkö!”, meddelar han via mejl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Unikt bygglovsärende på Tjurkö

Mer i ämnet