Kraftiga reaktioner efter granskningen: ”Oacceptabelt”

Publicerad

Avslöjandet om bristerna i hanterandet av arbetsskadeanmälningar på gruppboendet Bastasjövägen i Karlskrona har fått kommunens ledande politiker och tjänstemän att reagera. Nu kräver de en förbättring.

Personalen på gruppboendet Bastasjövägen utsätts för våld och hot av brukarna, men arbetsskadeanmälningar läggs på hög och lämnas utan dokumenterade åtgärder av ledningen. Avslöjandet har nu fått kommunens toppolitiker att reagera.

– Det är helt oacceptabelt att man inte agerar i samband med anmälningar, och att anmälningar läggs på hög, säger Camilla Brunsberg (M), oppositionsråd.

LSS-vården i Blekinge

– Kommunen vill vara en bra arbetsgivare. Det är aldrig bra om man hittar brister utan det ska vi naturligtvis förbättra, säger Magnus Larsson (C), kommunalråd med ansvar för sociala frågor.

Hör fler reaktioner i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LSS-vården i Blekinge

Mer i ämnet