Foto: SVT

KU-kritik mot ministern efter BTH-utspel

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte lämpligt att högskoleminister Helene Hellmark Knutsson blandade sig i campusfrågan på Blekinge tekniska högskola. Det slår Konstitutionsutskottet fast.

Förra våren lyfte rektor Anders Hedenstierna frågan om att slå ihop högskolans båda campus till ett och flytta hela verksamheten till Karlskrona. Det var inget definitivt beslut utan ett förslag om att utreda effekten. Men förslaget möttes av kritik från flera håll, bland annat studenter, Region Blekinge och allmänhet, men även från högskoleminister Helene Hellmark Knutsson (S). Efter att ministern gjort ett uttalande i tidningen UniversitetsLäraren så valde Anders Hedenstierna att meddela sin avgång.

Hellmark Knutsson KU-anmäldes och nu ger KU kritik för att ministern och hennes statssekreterare lade sig i hur högskolan och rektorn skulle agera i campusfrågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BTH Karlshamns framtid

Mer i ämnet